16.07.2016 19:08

Ajax wint ook derde en vierde oefenduel niet

Jasper Cillessen (l.), Mitchell Dijks (m.) en Riechedly Bazoer (r.) komen het veld op voor de oefenwedstrijd tegen de amateurs van AFC. (12-07-2016)
Jasper Cillessen (l.), Mitchell Dijks (m.) en Riechedly Bazoer (r.) komen het veld op voor de oefenwedstrijd tegen de amateurs van AFC. (12-07-2016)

Ajax wacht onder de nieuwe trainer Peter Bosz nog altijd op de eerste zege. Een jong Ajax verloor zaterdag op het eigen trainingscomplex De Toekomst achter gesloten deuren met 2-1 een oefenwedstrijd van Krylia Sovetov, daarvoor ging de basisploeg al met 2-0 ten onder in de test tegen KAA Gent. Krylia is de nummer negen van Rusland, Gent werd derde in België.

De wedstrijden zouden oorspronkelijk in het Overijsselse Nieuwleusen met publiek gespeeld worden, maar de burgemeester van de gemeente Dalfsen stak daar vrijdag een stokje voor. Het vermoeden bestond dat de oefenwedstrijd van Ajax gebruikt zouden worden door relschoppers om een massale vechtpartij te starten.

Op trainingskamp in Oostenrijk verloor Ajax vorige week de eerste test met 4-3 van FC Liefering, dat uitkomt op het tweede voetbalniveau van Oostenrijk. Midweeks bleef het tegen de Amsterdamse amateurs van AFC 2-2. Ajax oefent komende week in Frankrijk nog tegen AS Béziers en Olympique Marseille, daarna wacht de eerste echte test, tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner