16.07.2016 20:57

Chelsea opent voorbereiding met nederlaag

Het begin van de voorbereiding op het komende seizoen is weinig succesvol verlopen voor Chelsea. De Engelse grootmacht, die afgelopen seizoen geen rol van betekenis speelde in Engeland, ging met 2-0 onderuit op bezoek bij Rapid Wien. De Oostenrijkers, die vorig seizoen Ajax nog over de knie legden in Europees verband, zitten aan het einde van hun voorbereiding.

Het was voor Chelsea-trainer Antonio Conte zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke in Londen. De Italiaanse oefenmeester gunde zijn sterspelers zeker geen rust, want Diego Costa en Willian moesten voor de doelpunten zorgen, terwijl John Terry, Branislav Ivanović, John Mikel en Nemanja Matić met hun ervaring rust in het elftal moesten houden.

Dit lukte echter niet. Joelinton scoorde al na acht minuten, waarna Tomi er in de tweede helft zelfs 2-0 van maakte. Bij Chelsea kregen Christian Atsu en Bertrand Traoré, oud-huurlingen van Vitesse, speeltijd als invaller, Marco van Ginkel zat niet bij de selectie. De middenvelder lijkt opnieuw niet te kunnen rekenen op veel speeltijd in Londen, een terugkeer naar PSV lonkt. Chelsea opent het officiële seizoen in augustus tegen West Ham United.