16.07.2016 21:59

José Mourinho pakt eerste oefenzege bij United

Manchester United is de voorbereiding op het komende seizoen goed begonnen. José Mourinho zag zijn manschappen een simpele overwinning boeken op Wigan Athletic, dat uitkomt in de Championship. Via twee talenten werd het 2-0 in Wigan. Will Keane en Andreas Pereira scoorden.

Er werd echter vooral gekeken naar mogelijke debutanten. Manchester United haalde supersterren naar de Premier League, Eric Bailly en Henrikh Mkhitaryan kregen speeltijd. Zlatan Ibrahimović zat na een zwaar seizoen nog niet bij de wedstrijdselectie. Luke Shaw maakte in het oefenduel zijn eerste speelminuten na zijn enkelbreuk, die hij in het Champions League-duel met PSV opliep.

Verder kregen Timothy Fosu-Mensah en Memphis Depay één helft de tijd om zich te laten zien aan de nieuwe trainer. Zij hadden geen aandeel in de treffers van Manchester United. De club begint in augustus aan het Premier League-seizoen tegen AFC Bournemouth, daarvoor speelt de formatie van Mourinho voor de Community Shield tegen landskampioen Leicester City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner