17.07.2016 19:10

NEC hard onderuit in oefenpot tegen Hannover

NEC heeft de stijgende lijn in de voorbereiding op het komende seizoen niet door kunnen zetten. Na winstpartijen op Juliana '31 en Almere City ging de formatie uit Gelderland tegen Hannover 96 hard onderuit: 2-5. Dario Dumić en testspeler Quincy Owusu-Abeyie zorgden voor de Nederlandse doelpunten.

De club uit Nijmegen hield de eerste vijftien minuten nog stand tegen de degradant uit Duitsland, maar daarna ging het opeens snel. Hannover 96 kwam op een 0-2 voorsprong, maar Owusu-Abeyie, die afgewezen werd bij sc Heerenveen en bij NEC een nieuwe kans krijgt op een contract, scoorde na ruim een half uur spelen de aansluitingstreffer. Tegen Almere City was Owusu-Abeyie ook al trefzeker.

In de tweede helft kwam NEC nog langszij via een kopbal van Dumić, maar nadat ook Hannover 96 ruggengraat toonde, knakte de Eredivisionist en werd het alsnog 2-5. NEC heeft nog drie oefenduels op de agenda staan, 19 juli wacht Jupiler League-club Achilles’29, daarna zijn Zulte Waregem en Real Sociedad de laatste sparringspartners van NEC, dat het seizoen opent tegen PEC Zwolle.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner