17.07.2016 20:55

Manager NEC kondigt komst Duitse back aan

Als er geen gekke dingen tevoorschijn komen tijdens de medische keuring, is Michael Heinloth volgende week speler van NEC. De 24-jarige rechtsback komt transfervrij over van SC Paderborn 07, waar Heinloth zijn contract niet wilde verlengen.

Technisch manager Danny Hoekman bevestigde na de oefenwedstrijd tegen Hannover 96, die NEC met 2-5 verloor, dat Heinloth maandag de keuring ondergaat en daarna een contract ondertekent bij de Eredivisionist. SC Paderborn 07 heeft de laatste twee seizoenen een vrije val gemaakt. De ploeg kwam in 2015 nog uit in de Bundesliga, maar speelt volgend seizoen op het derde voetbalniveau van Duitsland.

Daar had Heinloth geen trek in, waarna de vleugelverdediger besloot om te vertrekken bij de club. NEC slaat dus toe met de back, die afgelopen seizoen twintig wedstrijden in het shirt van SC Paderborn 07 speelde. Heinloth komt uit de jeugdopleiding van 1. FC Nürnberg, waar hij het niet schopte tot het eerste elftal. In totaal speelde de rechtspoot een kleine honderdvijftig wedstrijden in zijn carrière, waarvan twintig in de Bundesliga.

Voor NEC is Heinloth alweer de derde Duitse aanwinst in de huidige transferperiode, Reagy Ofosu (SV Grödig) en Julian von Haacke (Werder Bremen) gingen de verdediger voor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner