17.07.2016 21:41

Club Brugge bereikt akkoord met Van Rhijn

Ricardo van Rhijn maakt zijn spieren los tijdens de warming-up voor de training van Ajax. (04-07-2016)
Ricardo van Rhijn maakt zijn spieren los tijdens de warming-up voor de training van Ajax. (04-07-2016)

Ricardo van Rhijn maakt definitief de overstap van Ajax naar Club Brugge. De Belgische kampioen meldt zondagavond dat het een principeakkoord heeft bereikt met de Amsterdammers en de rechtsback, die voor drie jaar tekent. Ajax ontvangt naar verluidt anderhalf miljoen euro voor de vleugelverdediger, daarnaast bedong de club een doorverkooppercentage.

Van Rhijn ondergaat maandag en dinsdag een medische keuring en als daar geen problemen aan het licht komen, worden de handtekeningen onder het contract gezet. Club Brugge speelt als kampioen van de Eerste Klasse volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League, Ajax moet als nummer twee van de Eredivisie strijden in de voorrondes om het kampioenenbal te bereiken.

Bij Club Brugge treft Van Rhijn oud-ploeggenoot Stefano Denswil en landgenoot Ruud Vormer. De rechtsback was drie seizoenen lang basisspeler in Amsterdam, maar verloor afgelopen seizoen zijn plek aan Kenny Tete. Toen de jongere rechtsback geblesseerd raakte, deed men in Amsterdam een beroep op Joël Veltman. Van Rhijn kwam in Nederland tot een kleine honderdveertig wedstrijden, daarnaast speelde de rechtspoot 31 duels in Europees verband.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner