18.07.2016 16:01

Cambuur geeft jonge verdediger een contract

Delvechio Blackson gaat op de foto tijdens de persdag van SC Cambuur (14-07-2016).
Delvechio Blackson gaat op de foto tijdens de persdag van SC Cambuur (14-07-2016).

Delvechio Blackson maakt definitief de overstap van de beloften naar de hoofdmacht van SC Cambuur. De verdediger heeft in Leeuwarden een contract voor één seizoen getekend. Cambuur heeft tevens een optie in het contract opgenomen voor een extra jaar.

Blackson kwam een jaar geleden over van de beloften van PEC Zwolle en speelde het afgelopen seizoen in Jong SC Cambuur. Tegen het einde van het seizoen mocht de verdediger twee keer op de bank zitten bij de hoofdmacht, maar Blackson wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht van de Leeuwarders. Desondanks heeft Blackson de clubleiding kunnen overtuigen.

"Delvechio heeft het afgelopen jaar onder Dennis van der Ree en Arne Slot een constante ontwikkeling doorgemaakt bij onze beloften en hierin aangetoond over de juiste mentaliteit te beschikken", aldus Henry van der Vegt, technisch directeur van SC Cambuur, op de clubsite van de Friezen. "Daarnaast is hij met zijn snelheid, atletisch en voetballend vermogen uitgegroeid tot een goede en sterke verdediger."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner