18.07.2016 21:45

Cicinho kampte met zware alcoholverslaving

AS Roma-speler Cicinho is gefrustreerd na het missen van een grote kans. (04-05-2012)
AS Roma-speler Cicinho is gefrustreerd na het missen van een grote kans. (04-05-2012)

Cicinho speelde in het verleden voor grote clubs als Real Madrid en AS Roma, maar kampte in die tijd met een ernstige alcoholverslaving. De Braziliaan heeft inmiddels het licht gezien.

"Ik ben iemand die het niet bij één of twee glazen drank kan houden", bekent de Braziliaanse rechtsback in gesprek met ESPN. "Ik moet drinken tot ik er bij neerval. In mijn loopbaan heb ik één ding het vaakste gedaan: drinken. Ik ben gewaarschuwd dat ik als ik zo zou doorgaan, ik het niet zou overleven. Na het drinken van caipirinhas en veertien biertjes had ik een ontmoeting met Jezus en zag ik het licht", vertelde de zestienvoudig international.

De Braziliaanse vleugelverdediger is op dit moment clubloos en komt door een kruisbandblessure dit kalenderjaar niet meer in actie. Cicinho speelde afgelopen seizoen bij het Turkse Sivasspor, maar daar werd zijn contract  niet verlengd. De verdediger begon zijn carrière in 2000 bij Botafogo SP in zijn thuisland en maakte in 2005 de oversteek naar Europa. Na omzwervingen bij Real Madrid, AS Roma, Villarreal CF en Sport Club Recife belandde hij in 2013 bij Sivasspor.

De inmiddels 36-jarige Cicinho merkt dat het voetbal veranderd is en heeft een stevige mening over de huidige generatie Braziliaanse spelers. "Voetballers zijn vooral bezig met het maken van selfies, en met hun haar en dat soort dingen. Dat is allemaal leuk en aardig, maar het Braziliaanse team heeft persoonlijkheid nodig. Ik zie spelers die de Copa América bewust overslaan, dat kan niet", aldus Cicinho.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner