19.07.2016 11:01

Büttner niet bang voor dreiging in Turkije

Alexander Büttner baalt na afloop van het competitieduel RSC Anderlecht - Zulte Waregem (22-05-2016).
Alexander Büttner baalt na afloop van het competitieduel RSC Anderlecht - Zulte Waregem (22-05-2016).

Alexander Büttner is niet van plan om een transfer naar Turkije op voorhand af te wijzen vanwege de huidige dreigende situatie in dat land. De linksback staat nadrukkelijk in de belangstelling van Beşiktaş.

"Er is overal dreiging, het kan overal misgaan", aldus Aleksandar Bursac, zaakwaarnemer van Büttner, tegenover Voetbal International. "Wij vinden het te voorbarig om een club om die reden maar meteen af te wijzen. We gaan eerst eens kijken naar de aanbieding, als die er is. In Turkije is altijd wat meer onrust dan in Nederland, maar er is ook vrees voor iets naars bij de Vierdaagse van Nijmegen."

Bursac verwacht op korte termijn een aanbieding vanuit Turkije. "Ik verwacht dat die club in de komende dagen met een aanbieding komt. Beşiktaş is op dit moment het meest concreet", aldus Bursac, die weet dat Büttner ook in de belangstelling stond van Fenerbahçe en Galatasaray. "Fenerbahçe heeft een andere linksback gehaald, dus die zijn afgehaakt. Galatasaray zoekt nog wel naar een linksback en ik weet dat zij Alexander nadrukkelijk volgen. Op dit moment is dat echter nog niet concreet, maar dat kan heel snel veranderen."

Büttner, die nog een contract heeft bij Dinamo Moskou tot medio 2017, speelde het afgelopen half jaar op huurbasis namens RSC Anderlecht. In België wist de linksback een sterke indruk achter te laten. "Er is nu veel meer belangstelling dan in januari. Spelers onderschatten het belang van speeltijd wel eens. Zelfs internationals die lange tijd niet gespeeld hebben komen lastig aan een club. Wat betreft Büttner verwacht ik deze week meer duidelijkheid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner