19.07.2016 14:00

Oud-AZ'er verkast naar Premier League

Davy Klaassen (l.) probeert Jóhann Guðmundsson (r.) uit te kappen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en IJsland.
Davy Klaassen (l.) probeert Jóhann Guðmundsson (r.) uit te kappen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en IJsland.

Jóhann Guðmundsson vervolgt zijn carrière bij Burnley. De Engelse club heeft de aanvaller voor drie seizoenen vastgelegd, met de optie voor een vierde seizoen.

Sean Dyche, trainer van de Premier League-club, zag de IJslander een sterk EK spelen. "Hij speelde sterk in Frankrijk dus toen waren we het er allemaal over eens dat hij een versterking voor ons zou zijn", zo laat de oefenmeester optekenen op het digitale thuis van de Engelsen.

Guðmundsson was tijdens het EK één van de sterkhouders aan de kant van IJsland. Het land presteerde boven verwachting en wist het zelfs tot de kwartfinales te schoppen, waarin Frankrijk uiteindelijk met 5-2 te sterk bleek.

De 25-jarige flankspeler wordt overgenomen van Charlton Athletic, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Championship. In het verleden kwam de Burnley-aanwinst onder andere uit voor AZ. In Alkmaar speelde hij 172 officiële duels. In 2014 verliet hij de Eredivisie voor een avontuur bij Charlton.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner