20.07.2016 16:52

Ajax wint eindelijk, AZ verslaat Fleetwood

Richairo Živković (l.) vecht een duel uit met Meddy Lina (r.) tijdens het oefenduel AS Béziers - Ajax (20-07-2016).

Ajax heeft eindelijk een oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Ajax was in het Stade de la Méditerranée met 2-0 te sterk voor AS Béziers. AZ Alkmaar wist woensdagmiddag eveneens een oefenduel te winnen.

Na nederlagen tegen FC Liefering (4-3), KAA Gent (2-0), Krylia Sovetov (2-1) en het gelijkspel tegen AFC (2-2) is Ajax er eindelijk in geslaagd om een oefenwedstrijd te winnen. De Amsterdammers wonnen met 2-0 van Béziers. Ajax kwam voor rust niet tot scoren, maar na rust nam de ploeg van trainer Peter Bosz afstand van de Franse tegenstander. Daley Sinkgraven nam de 1-0 voor zijn rekening, terwijl Richairo Živković de eindstand op het scorebord wist te zetten: 2-0.

AZ wist woensdagmiddag net als Ajax te winnen. De Alkmaarders waren met 5-0 te sterk voor het Engelse Fleetwood Town. AZ kwam al vroeg - via een doelpunt van Alireza Jahanbakhsh - op voorsprong. AZ ging rusten met een 2-0 voorsprong dankzij een treffer van Markus Henriksen. Na rust liep AZ via treffers van Dabney dos Santos, Mattias Johansson en Guus Til verder uit.