21.07.2016 22:26

AZ treft Grieken in voorronde Europa League

De tegenstander van AZ in de derde voorronde van de Europa League is bekend geworden. De Alkmaarders nemen het op tegen het Griekse Giannina.

De club rekende in het tweeluik met Odd moeizaam af met de Noren. De Griekse club wist in eigen huis met 3-0 te winnen van de ploeg, maar de uitwedstrijd werd een heel ander verhaal. Via respectievelijk Fredrik Lund Nordkvelle en Bently werd het vlak na rust 1-0 en 2-0 voor de thuisploeg. In de 89ste minuut werd het zelfs 3-0 via Espen Ruud.

De onverwachte uitschakeling werd uiteindelijk in verlenging voorkomen door de bezoekers. Leonardo Koutris maakte de Griekse treffer, waardoor toch Giannina de tegenstander van de Alkmaarders wordt. De Eredivisieclub van trainer John van den Brom treft de Grieken op 28 juli en 4 augustus voor een ticket naar de vierde voorronde van de Europa League. Hierna is het hoofdtoernooi pas bereikt.