22.07.2016 13:40

Borussia Dortmund hengelt Schürrle binnen

Borussia Dortmund heeft een actieve week op de transfermarkt achter de rug. Nadat eerder deze week Mario Götze zijn handtekening onder een contract zette, heeft de Duitse nummer twee alweer een WK-winnaar aan zich verbonden. André Schürrle wordt overgenomen van VfL Wolfsburg.

De aanvaller tekent een contract van vijf jaar bij de Duitse topclub. De club zou naar verluidt 32 miljoen betaald hebben voor de Duitse international. Dat zou een nieuw clubrecord betekenen voor Borussia Dortmund, de club die deze zomer al veel geld uitgaf.

Na Götze (Bayern München), Ousmane Dembélé (Stade Rennes), Sebastian Rode (Bayern München), Raphaël Guerreiro (Lorient), Marc Bartra (Barcelona), Emre Mor (FC Nordsjælland) en Mikel Merino (Osasuna) is Schürrle alweer de achtste versterking die deze zomer zijn weg vond naar Dortmund. De aanwinsten hebben de club rond de 115 miljoen euro gekost.

"Borussia Dortmund is een topclub in Europa met een sterk en interessant team. Ik weet uit eigen ervaring hoe goed Dortmund kan zijn als de fans achter het team staan en ik verheug me er op dat voor de eerste keer mee te maken", zo vertelt Schürrle op de officiële clubwebsite. "In de aankomende jaren hoop ik met Borussia Dortmund succes te behalen en ik kan niet wachten om te beginnen met trainen en de mensen te overtuigen dat de club de juiste keuze heeft gemaakt mij vast te leggen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner