22.07.2016 16:47

José Mourinho moet nog het één en ander sleutelen aan zijn Manchester United. In zijn eerste serieuze oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund kregen de Engelsen een pak slag: 4-1. Nieuwkomer bij Borussia Dortmund, Ousmane Dembélé, toonde direct zijn klasse.

Met de Nederlanders Daley Blind en Memphis Depay in de basis kwam Manchester United na twintig minuten direct op achterstand. Gonzalo Castro profiteerde van een weggegeven rebound van Sam Johnstone. Nog voor rust verdubbelden de Duitsers de voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang schoot vanaf elf meter raak na een handsbal van Antonio Valencia.

Ruim tien minuten na rust was het alweer raak. Een beauty van nieuwkomer Dembélé. Eerst stuurde hij Marcos Rojo het bos in om vervolgens met rechts uit te halen. Henrikh Mkhitaryan redde nog enigszins de eer van Manchester United door tegen zijn oude club te scoren. Castro tekende voor de eindstand met een droge knal.