22.07.2016 21:30

Mayoral vervanger van Schürrle bij Wolfsburg

VfL Wolfsburg heeft zich voor één seizoen verzekerd van de diensten van de Spaanse aanvaller Borja Mayoral. De negentienjarige aanvaller, die wordt voor gehuurd van Real Madrid, lijkt de vervanger van André Schürrle.

Als de huurperiode bevalt, heeft Wolfsburg de optie om het tijdelijke verblijf van Mayoral met een jaar te verlengen. "We hebben Mayoral enige tijd gevolgd en zijn erg blij dat hij nu besloten heeft om bij Wolfsburg aan te sluiten. Hij staat aan het begin van zijn loopbaan en moet nu de volgende stap zetten", vertelt beleidsbepaler Klaus Allofs op de website van de club.

"Het hoort bij onze strategie om toptalenten uit het buitenland een platform te bieden om zich door te ontwikkelen. Dat is ook bij Josip Brekalo en Victor Osimhen het geval", gaat Allofs verder. Het Spaanse talent was zelf ook erg blij met zijn overgang. "Ik wil hier zoveel mogelijk spelen. We willen ons graag kwalificeren voor de Champions League en het team heeft daarvoor de potentie."

Op 31 oktober van het afgelopen jaar, debuteerde Mayoral namens De Koninklijke in de Spaanse Primera División. Vervolgens speelde hij nog vijf wedstrijden. In totaal was hij driemaal basisspeler en driemaal invaller. De jeugdinternational scoorde nog niet in de competitie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner