23.07.2016 15:30

Marseille haalt jonge vervanger voor Batshuayi

Olympique Marseille hoopt met onder anderen een nieuwe spits opnieuw de top van de Ligue 1 te bestijgen. De club uit de havenstad eindigde afgelopen seizoen in de middenmoot, maar denkt het met huurling Leya Iseka beter te doen. De jonge Belg komt over van RSC Anderlecht, waar hij nog een contract tot medio 2020 heeft.

Iseka maakte in het verleden vooral indruk tijdens de Europese wedstrijden van de Anderlechtse A-jeugd in de Youth League. Met dertien goals in vijftien wedstrijden was de stap naar het eerste elftal snel gezet, maar in de Eerste Klasse is het Iseka nog niet gelukt om te scoren. In twaalf duels, waarvan hij er één in de basisopstelling startte, kwam de spits niet tot scoren.

De achttienjarige aanvalsleider is in Frankrijk de vervanger van de naar Chelsea vertrokken Michy Batshuayi. Opmerkelijk detail is dat Iseka de broer van Batshuayi is. Het is Olympique Marseille niet gelukt om een optie tot koop te bedingen op Iseka. RSC Anderlecht heeft veel vertrouwen in de jonge Iseka, die ook de Congolese nationaliteit heeft. Bij Olympique Marseille speelt één Nederlander: Karim Rekik.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner