23.07.2016 16:45

Gelijkspel Heracles Almelo in eerste echte test

Met de bal aan zijn voet houdt Iliass Bel Hassani het overzicht in de wedstrijd tegen een selectieteam uit Almelo. (02-07-2016)

Heracles Almelo heeft een knappe prestatie geboekt tegen het Spaanse Córdoba CF. De Almeloërs legden een goede eerste helft op de mat, scoorden via Iliass Bel Hassani, maar zagen de tweedeklasser in het tweede bedrijf langszij komen: 1-1.

Voor de goal van Bel Hassani had Heracles Almelo wat mazzel nodig. De middenvelder, die in trek is op de transfermarkt, legde een vrije trap richting doel en zag de keeper vervolgens blunderen. Vijf minuten na rust maakten de Spanjaarden er 1-1 van, vervolgens werd er niet meer gescoord in Vriezenveen.

Heracles Almelo richt de blik nu op de voorrondes van de Europa League. De club won vorig seizoen op verrassende wijze de play-offs van de Eredivisie en begint daardoor voor het eerst aan een Europees avontuur. In de derde voorronde van de Europa League is Heracles Almelo gekoppeld aan FC Arouca uit Portugal.

De formatie uit Overijssel speelt 28 juli een thuiswedstrijd tegen de nummer vijf uit de Primeira Liga, een week daarna is de return in Portugal. Mocht Heracles Almelo het tweeluik weten te winnen, wacht nog één ronde voordat de Eredivisionist definitief in de Europa League staat.