24.07.2016 10:27

Antonia slaat twee aanbiedingen uit Turkije af

Jarchinio Antonia kon deze zomer verkassen naar Turkije, maar ziet daar vanwege de politiek onrust vanaf. Dit bevestigt de aanvaller zelf. Het zou gaan om twee clubs, waarvan één op het hoogste voetbalniveau van het land.

Eén club was Adana Demirspor, dat een niveau lager speelt. "Maar er was ook nog een club uit de SüperLig, het hoogste niveau", geeft Antonia eerlijk toe in gesprek met RTV Noord. "Ik heb het er met mijn familie over gehad, en dit was niet iets om nu voor te vertrekken. Dat wat er nu allemaal gebeurt speelt natuurlijk ook mee."

Volgens algemeen directeur Hans Nijland was er zelfs een Turkse club concreet. "Er is een bieding geweest, maar de speler heeft gezegd; gezien de politieke situatie doe ik dat niet. Daar hebben we alle begrip voor." Antonia beschikt over een aflopend contract bij FC Groningen en mag bij een aantrekkelijk bod dus vertrekken.

De flankspeler, inmiddels international van Curaçao, kan komend seizoen zijn tweehonderdste clubwedstrijd in zijn carrière spelen. De rechtsbuiten komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar debuteerde voor ADO Den Haag in het betaalde voetbal. Daarnaast kwam Antonia nog uit voor Go Ahead Eagles.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner