24.07.2016 15:30

Vormer: "Misschien moet ik dat vaker doen"

Ruud Vormer zet zijn hoofd tegen de bal tijdens het competitieduel Club Brugge - KV Mechelen. (01-08-2015)
Ruud Vormer zet zijn hoofd tegen de bal tijdens het competitieduel Club Brugge - KV Mechelen. (01-08-2015)

Ruud Vormer bezorgde Club Brugge zaterdagavond de winst in de strijd om de Belgische Super Cup. De middenvelder schoot prachtig raak in het duel met Standard Luik en was daarmee verantwoordelijk voor de winnende treffer.

"Die bal ging er fantastisch in. Misschien moet ik dat vaker doen, van afstand schieten. Ik kies de hoek en ik leg de bal dan daar. Maar deze ging er toch wel goed in", vertelt Vormer op de website van Club Brugge.

Een gemakkelijke zege was het echter niet voor de Belgische landskampioen. Hans Vanaken kreeg een rode kaart en daardoor moest Club Brugge lange tijd met tien man spelen. Volgens Vormer was het daarom een pittige tweede helft. "Het was zwaar met tien man, want daardoor moest er veel gelopen worden. Tijdens de rust hebben we het er nog met elkaar over gehad. Er moest meer gelopen worden en meer gas gegeven worden", laat de oud-middenvelder van Feyenoord, AZ en Roda JC weten.

Vormer is met Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn, die onlangs overkwam van Ajax, de derde Nederlander in de selectie van Club Brugge. Denswil begon net als Vormer in de basis. Van Rhijn kreeg geen speelminuten en keek de gehele wedstrijd toe vanaf de bank.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner