24.07.2016 16:13

Touré tekent eenjarig contract bij Celtic

Liverpool-speler Kolo Touré schermt de bal af tijdens de finale van de Europa League tegen Sevilla. (18-05-2016)
Liverpool-speler Kolo Touré schermt de bal af tijdens de finale van de Europa League tegen Sevilla. (18-05-2016)

Kolo Touré heeft een nieuwe club gevonden. De verdediger maakt de overstap van Liverpool naar Celtic en wordt in Glasgow herenigd met Brendan Rodgers.

De 35-jarige verdediger heeft een eenjarig contract getekend bij de kampioen van Schotland, dat heeft Celtic zojuist bekendgemaakt. Touré speelde in de Premier League voor Liverpool, Arsenal en Manchester City. Bij Liverpool werkte Touré al samen met Rodgers, die vorig jaar ontslagen werd bij The Reds. De ervaren mandekker speelde 47 wedstrijden onder Rodgers en was ook onder nieuwe trainer Jürgen Klopp verzekerd van speelminuten, maar mocht transfervrij vertrekken bij Liverpool.

Rodgers is blij met de komst van de routinier naar Celtic. "Ik haalde hem naar Liverpool om wat ervaring aan de selectie toe te voegen en je zag voornamelijk in zijn laatste seizoen daar dat hij onder Jürgen Klopp een erg belangrijke schakel was in de defensie", aldus de oefenmeester op de website van de Schotse club.

"Zeker aan het eind van het seizoen pikte hij nog genoeg minuten mee en speelde hij zelfs nog in de finale van de Europa League. Ook in mijn tijd was hij geweldig in de grotere wedstrijden. Hij is nog altijd een op en top prof en is nog een echte leider. Die kan ik ook nu bij Celtic goed gebruiken."

Touré werd twee keer kampioen in de Premier League, won drie keer de FA Cup en was jarenlang een vaste waarde in de nationale ploeg van Ivoorkust. Hij speelde 118 interlands.


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner