24.07.2016 21:10

New York RB vernedert rivaal in stadsderby

De derby van New York is prooi geworden voor New York Red Bull. The Reds wonnen met harde cijfers van New York City FC: 1-4. Bij New York City stonden grote namen als David Villa, Andrea Pirlo en Frank Lampard in de basis.

Ondanks dat de grote sterren onder contract staan bij The Blues, was het New York RB dat vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij was. Na twintig minuten konBradley Wright-Phillips dwars door het centrum vrij doorlopen en hij rondde rustig af. Twee minuten later was het ook 0-2. Ronald Zubar kopte een hoekschop tegen de touwen. Nog voor rust was de vernedering compleet. Sacha Kljestan benutte een strafschop, waarmee de wedstrijd was beslist.

Toch kwam het mooiste moment van de avond van de kant van New York City. De ploeg van trainer Patrick Vieira deed wat terug in de naam van Thomas McNamara. De middenvelder krulde de bal fraai in de kruising, maar spannend werd het niet. Twintig minuten voor tijd maakte Wright-Phillips zijn tweede van de avond, waarmee de derby van New York prooi werd voor New York RB.

Door de zege van The Reds is het weer heel spannend in de Major Soccer League. New York City staat bovenaan, op twee punten gevolgd door de grote rivaal.