24.07.2016 22:24

Frankrijk wint glansrijk finale EK onder 19

Ludovic Blas heeft Frankrijk op een 2-0 voorsprong gekopt. Frankrijk en Italië spelen de finale van het EK onder 19.

Frankrijk heeft het Europees Kampioenschap onder 19 jaar gewonnen. De Fransen waren in de finale veel te sterk voor Italië: 3-0. Op de weg naar de finale werd Nederland uitgeschakeld door de Franse talenten.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Frankrijk al de bovenliggende partij. De openingstreffer liet dan ook maar zes minuten op zich wachten. Jean-Kévin Augustin bleef oog in oog met Alex Meret van Udinese ontzettend kalm. Augustin omspeelde de doelman en zette zo de Fransen op voorsprong.

Niet veel later was Ludovic Blas verantwoordelijk voor de tweede treffer. De absolute smaakmaker van deze finale kopte bij de eerste paal een voorzet tegen de touwen. Zo zat Frankrijk al na 18 minuten in een zetel.

Italië kon heel weinig doen tegen de heersende Fransen. Na rust werd de voorsprong nog uitgebouwd door aanvoerder Lucas Tousart. Zijn schot werd door richting veranderd, waarna de wedstrijd op slot werd gegooid. De score viel nog hoger uit door Diop, die de eindstand op het scorebord zette: 4-0.

De jonge Fransen doen wat het grote Frankrijk naliet: Europees kampioen worden. Zo is Frankrijk de opvolger van Spanje, dat het vorige toernooi wist te winnen. Nederland werd weliswaar met 5-1 afgedroogd door Frankrijk, maar werd wel door de latere Europees kampioen uitgeschakeld.