25.07.2016 16:52

FC Twente legt drietal talenten vast

Brem Soumaoro, Sven Mbikulu en Delano Grootenhuis hebben een contract bij FC Twente getekend. Het drietal zal aankomend seizoen spelen namens Jong FC Twente in de nieuwe Tweede Divisie.

Hoofd jeugdopleiding Michel Jansen is een tevreden man. "We zijn blij dat we met Brem, Sven en Delano drie talentvolle beloften langer aan de club hebben kunnen binden", aldus Jansen op de clubsite van FC Twente. "Zij gaan het seizoen met vertrouwen tegemoet, met als doel zo snel mogelijk de aansluiting met de eerste selectie te vinden. Voor alle drie de spelers is dit een mooie stap naar het uiteindelijke doel: het officiële debuut maken in het eerste elftal."

Soumaoro, die werd geboren in N'Zérékoré te Guinea, speelde tijdens het seizoen 2014/2015 al twaalf competitiewedstrijden namens Jong FC Twente in de Jupiler League. Het afgelopen seizoen zat hij een aantal keer op de bank bij de hoofdmacht van FC Twente, maar de middenvelder wacht nog op zijn debuut. Mbikulu en Grootenhuis speelden nimmer in de Eerste Divisie en zaten ook nog niet in de selectie van de hoofdmacht.

FC Twente heeft de duur van het contract niet bekendgemaakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner