25.07.2016 20:31

'Financiën staan transfer van Duarte in de weg'

Lerin Duarte lijkt hard op weg naar het Deense SønderjyskE, maar de middenvelder van (Jong) Ajax heeft vooralsnog problemen om onder zijn contract in Amsterdam uit te komen. Het probleem ligt vooralsnog in de vertrekpremie.

Het Deense Ekstra Bladet meldt dat Duarte zijn zinnen heeft gezet op drie maandsalarissen als vertrekpremie, terwijl Ajax niet verder wil gaan dan één maandsalaris. De 25-jarige Rotterdammer beschikt nog over een contract tot medio 2017, maar is volgens het Scandinavische medium al rond met zijn nieuwe werkgever. Omdat ook bij de medische keuring geen problemen aan het licht kwamen, houden vooralsnog alleen de financiële perikelen Duarte in Nederland.

De middenvelder werd door Ajax in 2013 overgenomen van Heracles Almelo, maar veroverde nooit een basisplaats in de hoofdstad. Verhuurperiodes aan sc Heerenveen en NAC Breda leverden niets op, waarna Duarte terugkeerde bij Ajax. SønderjyskE, waar Kees Luijckx voor speelt, werd afgelopen seizoen tweede in Denemarken en speelt daardoor in de voorrondes van de Europa League. Inmiddels is de club al begonnen aan de Superliga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner