25.07.2016 20:59

West Ham is sterkhouder vier maanden kwijt

Leroy Fer (l.) tikt tijdens de wedstrijd West Ham United - Swansea City de bal vakkundig weg voor de voeten van Aaron Cresswell (r.). (07-05-2016)
Leroy Fer (l.) tikt tijdens de wedstrijd West Ham United - Swansea City de bal vakkundig weg voor de voeten van Aaron Cresswell (r.). (07-05-2016)

Aaron Cresswell mag van geluk spreken als hij in de eerste seizoenshelft nog aan spelen toekomt. De linksback van West Ham United ligt drie tot vier maanden in de lappenmand met een knieblessure. Cresswell raakte deze week geblesseerd tijdens een oefenwedstrijd.

Op de clubwebsite van de Premier League-formatie valt te lezen dat het om de gewrichtsband in de knie van Cresswell gaat. De linkspoot, die sinds 2014 voor West Ham United speelt, miste afgelopen seizoen maar één duel in de Premier League en werd daarnaast in 37 wedstrijden maar één keer naar de kant gehaald. Het seizoen daarvoor miste de vleugelverdediger geen enkele minuut voor The Hammers.

"Welke route we ook bewandelen, Aaron kijkt aan tegen een periode van langdurige rust, gevolgd door een behandeling en vervolgens revalidatie", stelt de teamarts van West Ham United. Cresswell is een laatbloeier, hij speelde zes seizoenen in de lagere divisies van Engeland voordat West Ham United hem een kans op het hoogste voetbalniveau gaf. Inmiddels speelde de back een kleine driehonderd duels in zijn carrière.


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner