27.07.2016 15:47

El Kabir blij met vertrek uit Turkije na coup

Wesley Sneijder (l.) vecht een duel uit met Moestafa El Kabir (r.) tijdens het competitieduel Galatasaray - Gençlerbirliği (16-05-2015).
Wesley Sneijder (l.) vecht een duel uit met Moestafa El Kabir (r.) tijdens het competitieduel Galatasaray - Gençlerbirliği (16-05-2015).

Moestafa El Kabir is blij dat hij Turkije snel heeft kunnen verlaten na de militaire staatsgreep in Turkije. De aanvaller stond onder contract bij Gençlerbirliği, maar liet na de nare gebeurtenis op 15 juli zijn contract ontbinden bij de Turkse club. El Kabir vertrok vervolgens naar het Japanse Sagan Tosu.

"Het was een hele nare ervaring", doelt El Kabir op de coup. "Ik heb helikopters zien schieten en bommen zien vallen, op nog geen twee kilometer afstand. Bijna in mijn achtertuin. Mijn hart ging sneller kloppen. Probeer maar eens rustig te blijven in zo’n situatie. Ik heb alles vanaf de tv gevolgd en de hele nacht geen oog dichtgedaan."

"Er zijn eerder aanslagen geweest in Ankara en daar schrik je natuurlijk van", vervolgt de Marokkaanse Nederlander tegenover FOX Sports. "Nu kwam het allemaal net iets te dichtbij. Er waren meer redenen waarom ik wilde vertrekken, maar dit was de grote druppel die de emmer deed overlopen."

Gençlerbirliği besloot mee te werken aan het vertrek van El Kabir. "Ik ben de president van de club erg dankbaar dat hij wilde meewerken en begrip had voor mijn standpunt. Ik was een waardevolle speler, met in totaal dertien goals en twaalf assists in de competitie. We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan."

El Kabir had vervolgens veel verschillende aanbiedingen op zak. "Volgens mij was er niet eerder zoveel interesse, uit Dubai, China, Nederland, noem maar op. Vanuit Japan toonde Sagan Tosu belangstelling. De trainer, Massimo Ficcadenti, ken ik nog uit mijn tijd bij Cagliari in Italië. De keuze om in Japan te gaan voetballen heeft dan ook veel met hem te maken gehad. We weten wat we aan elkaar hebben."

"Ik ben enorm trots op wat ik allemaal al heb bereikt en meegemaakt. Hier in Japan wil ik ook naam gaan maken en het team helpen met doelpunten en assists. Mijn eerste indrukken zijn heel positief. Mijn gezin komt over een maand over en dan zijn we compleet. En het is hier een stuk veiliger, dat scheelt natuurlijk ook. Een dergelijke ervaring als in Ankara hoop ik nooit meer mee te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner