27.07.2016 16:36

Emmen huurt jonge aanvaller van Utrecht

Issa Kallon (r.) probeert Joey Belterman (l.) af te stoppen tijdens het oefenduel Spakenburg - FC Utrecht (09-07-2016).
Issa Kallon (r.) probeert Joey Belterman (l.) af te stoppen tijdens het oefenduel Spakenburg - FC Utrecht (09-07-2016).

FC Emmen huurt Issa Kallon voor één seizoen van FC Utrecht. De twintigjarige aanvaller wilde eigenlijk in de Eredivisie blijven, maar gaat nu vol voor zijn kans bij FC Emmen in de Jupiler League.

"Bij Utrecht heb ik gesproken over mijn toekomst, en aangegeven dat ik het liefst wil voetballen in de Eredivisie", aldus Kallon op de clubsite van FC Emmen. "Toen ze voor het eerst aangaven dat er interesse uit Emmen was, heb ik me samen met m'n zaakwaarnemer verdiept in de club. Daaruit bleek dat de afgelopen jaren diverse jonge voetballers de Eredivisie hebben bereikt, en zijn we gaan praten met de clubleiding en de trainer. Ik denk dat ik bij Emmen een goede kans maak om me als basisspeler te bewijzen, en dat voelt goed. Nu ik alles heb gezien en met de meeste mensen kennis heb gemaakt, kan ik niet wachten om bij deze mooie club te voetballen, en een goed seizoen te gaan draaien om uiteindelijk weer terug te keren in de Eredivisie. Maar komend seizoen ga ik me focussen op Emmen."

Manager voetbalzaken Jan Korte heeft vertrouwen in Kallon. "De afgelopen weken hebben we intensief contact onderhouden met Eredivisieclubs die over relatief grote selecties beschikten. Van deze clubs weet je dat eind juli diverse spelers op een verhuurlijst komen te staan. We zochten nog een jonge, dynamische aanvaller welke door de eigen club als Eredivisiewaardig wordt bestempeld, maar eerst nog een jaartje mag rijpen op een lager niveau, zodat hij kan laten zien in hoeverre hij daadwerkelijk kan leveren. In het verleden is Issa verschillende keren uitgekomen voor Jong Oranje, wat ook laat zien dat deskundigen hem beoordelen als een getalenteerde voetballer.  Met Issa Kallon halen we iemand in huis die een bijdrage levert aan fris, aanvallend voetbal. Daarnaast zijn we verheugd dat FC Utrecht als Eredivisionist heeft geoordeeld dat wij de juiste club zijn voor dit rijpingsproces. Dat spreekt vertrouwen uit."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner