27.07.2016 19:28

Van Anholt loopt contract mis bij FC Nürnberg

Het is Pele van Anholt niet gelukt om een contract af te dwingen bij 1. FC Nürnberg. De club uit de Tweede Bundesliga van Duitsland liet de transfervrije verdediger meetrainen, maar heeft na overleg besloten niet door te gaan met de back.

Van Anholt is sinds deze zomer transfervrij, nadat zijn contract bij sc Heerenveen afliep. De vleugelverdediger begon rustig aan zijn zoektocht naar een nieuwe club, waarbij zijn voorkeur in Duitsland of Engeland lag. Het leek Duitsland te worden, aangezien men bij FC Nürnberg tevreden waren over Van Anholt, maar via sportief directeur Andreas Bornemann wordt duidelijk dat men niet verder gaat met de verdediger. 

"We hebben dit uitgebreid besproken met de staf. Bij de evaluatie keken we naar het totaalpakket en hebben we besloten geen contract aan te bieden", stelt Bornemann in de Duitse media. Volgens Voetbal International willen de Duitsers, waar Dave Bulthuis onder contract staat, zich richten op de aanvallende linie. Het is nog onduidelijk wat Van Anholt nu gaat doen met zijn carrière.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner