27.07.2016 19:45

Celtic houdt zicht op de play-offs na remise

In een lastige uitwedstrijd heeft Celtic zichzelf een goede uitgangspositie verschaft in de derde voorronde van de Champions League. De Schotse landskampioen stond woensdagavond tegenover FK Astana en speelde met 1-1 gelijk. Door het uitdoelpunt hoeven de Schotten volgende week alleen maar de nul te houden.

De ploeg uit Kazachstan kwam al na twintig minuten op voorsprong tegen de Schotse grootmacht, Yuriy Logvinenko scoorde. Lang leek de wedstrijd ook in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg te eindigen, maar Leigh Griffiths scoorde tien minuten voor tijd de bevrijdende 1-1. Bij Celtic zat de Turkse Nederlander Nadir Çiftçi de hele wedstrijd op de bank, Kolo Touré zat nog niet bij de selectie.

Volgende week kan Celtic via een doelpuntloos gelijkspel de play-offs van de Champions League bereiken. De ploeg won in de tweede voorronde van de Lincoln Red Imps uit Gibraltar. De club begint na het tweeluik in de derde voorronde aan het seizoen in Schotland, waar aartsrivaal Rangers FC weer onderdeel uitmaakt van de Premiership. De eerste Old Firm staat begin september op het programma.