27.07.2016 22:09

'Szczęsny wederom op weg naar de Serie A'

Wojciech Szczęsny staat opnieuw voor een verhuurperiode in Italië. De Poolse doelman van Arsenal hoeft in Engeland niet op speeltijd te rekenen en lijkt weer op weg naar AS Roma, dat hem afgelopen seizoen ook al huurde.

Szczęsny (26) miste afgelopen seizoen slechts een handjevol wedstrijden voor AS Roma, dat hem in zowel de Serie A als de Champions League als eerste doelman gebruikte. Volgens Sky Italia verkast Szczęsny ditmaal wel met een optie tot koop naar Italië, dit was bij de vorige uitleenperiode niet het geval. Bij Arsenal beschikt de Pool nog over een contract tot medio 2018.

Mocht AS Roma Szczęsny inderdaad definitief willen overnemen van Arsenal aan het einde van het komende seizoen, dan moeten de Romeinen naar verluidt zestien miljoen euro overmaken aan de formatie uit Londen. Er is onderhandeld over een directe transfer deze zomer, voor een bedrag van achttien miljoen euro, maar AS Roma geeft de voorkeur aan een nieuwe verhuurperiode plus de optie tot koop.

Szczęsny werd door Arsenal op zestienjarige leeftijd naar Engeland gehaald vanuit Polen. De goalie staat inmiddels op tweehonderdvijftig duels in zijn profcarrière. Afgelopen zomer keepte hij één duel voor zijn land op het Europees kampioenschap in Frankrijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner