28.07.2016 20:37

Enorme domper voor Heracles tegen Arouca

Heracles Almelo heeft een vervelende nasmaak overgehouden aan zijn debuut in Europa. In de derde voorronde van de Europa League speelde het bij het ingaan van de blessuretijd gelijk tegen FC Arouca: 1-1. De Almeloërs lieten het na om met een grote zege van het veld te stappen.

Al vrij snel in de wedstrijd was duidelijk Heracles Almelo weinig te dulden had van FC Arouca. De Portugese tegenstander had de kwaliteiten niet om het de Almeloërs lastig te maken. Het was voornamelijk Heracles dat het balbezit had en na twee minuten al op voorsprong had moeten staan. Na een verdedigende fout had Jaroslav Navratil de bal voor het inschieten. Vanuit vrije positie jaagde de linksbuiten de bal gehaast over het doel van Arouca.

Heracles zocht het eerste halfuur voornamelijk de lange bal naar spits Paul Gladon. Vervolgens schakelde het over op combinatiespel over het middenveld, omdat daar de ruimte lag voor Heracles. Joey Pelupessy dacht daar van te profiteren met een pegel van afstand. Zijn inzet werd door de doelman nog net uit de kruising getikt. Ondanks het overwicht lukte het vervolgens Gladon en nogmaals Navratil niet dat voor rust uit te drukken in een voorsprong.

Ook in de tweede helft ging de Eredivisie-club door met aanvallen. Gladon zag eerst nog een volley door de keeper katachtig uit het doel worden getikt. Daarna was hij wel trefzeker. Gladon haalde een voorzet vanaf de linkerkant bij de tweede paal ineens uit de lucht en promoveerde zich daarmee tot de speler die het eerste Europese doelpunt ooit maakte voor de Heraclieden. Bradley Kuwas dacht al vrij snel daarna voor de verdubbeling te zorgen. Een verdekt schot van hem belandde echter op de paal.

Gladon kreeg gaandeweg de tweede helft de ruimte om zijn naam vaker op het scorebord te zetten. Met een bekeken stift probeerde hij de keeper te verschalken, maar hij was de enige speler van Arouca die wel een acceptabel niveau haalde. Met een uiterste krachtinspanning hield hij Gladon van de 2-0 af. In de slotfase was het uitvallen van Mike te Wierik een grote tegenvaller voor Heracles, maar de teleurstelling was helemaal compleet door de 1-1 in de laatste minuut van de officiële speeltijd.

Volgende week staat voor Heracles de return in Portugal te wachten.

Door: Robin Tibbe