30.07.2016 09:57

Spelers AZ krijgen rust voor Europees duel

Joris van Overeem (l.) probeert de tocht van Themistoklis Tzimopoulos (r.) naar het AZ-doel te stoppen. (28-07-2016)
Joris van Overeem (l.) probeert de tocht van Themistoklis Tzimopoulos (r.) naar het AZ-doel te stoppen. (28-07-2016)

AZ kent vooralsnog een rustige voorbereiding op de cruciale wedstrijd in Griekenland voor een plek in de play-offs van de Europa League. De spelers krijgen in het weekend rust, maandag worden de pijlen weer gericht op PAS Giannina.

Via Twitter laat de formatie uit Alkmaar weten dat er dit weekend niet gewerkt wordt door de spelers. De club zorgde donderdag nog voor de eerste, Europese overwinning van een Nederlandse ploeg, door de Griekse tegenstander met 1-0 te verslaan. Een kopdoelpunt van Derrick Luckassen was voldoende voor de winst, alhoewel de kleine zege geen garantie geeft voor de returnwedstrijd.

Aankomende donderdag speelt AZ in Griekenland voor een plek in de play-offs van de Europa League. Daarin wacht nog een tweeluik, waarin de groepsfase veiliggesteld kan worden. De Alkmaarders zijn één van de drie Nederlandse ploegen die spelen in de voorrondes. Ajax staat tegenover PAOK Saloniki in de Champions League, Heracles Almelo moet het op een niveau lager doen tegen het Portugese FC Arouca. Beide teams speelden met 1-1 gelijk in hun Europese duel.

PSV en Feyenoord zijn via Eredivisie-winst en de KNVB beker al zeker van Europees voetbal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner