30.07.2016 10:30

Murić gepikeerd over plek buiten Ajax-selectie

Robert Murić koelt ontspannen af in een Oostenrijkse beek na een training van Ajax. (08-07-2016)
Robert Murić koelt ontspannen af in een Oostenrijkse beek na een training van Ajax. (08-07-2016)

Robert Murić weet niet goed waar hij aan toe is bij Ajax. De flankspeler uit Kroatië kreeg vorig seizoen aan het einde van het voetbaljaar wat speeltijd in het eerste elftal, maar behoorde in de voorrondes van de Champions League niet tot de selectie.

Voor Murić kwam het missen van het duel met PAOK Saloniki als een verrassing. "Ik speelde veel tijdens de voorbereiding. Ik scoorde, gaf twee assists en ik was erg tevreden over mijn prestaties. Maar toen zat ik voor het duel met PAOK niet eens bij de selectie. Natuurlijk frustreerde mij dat", geeft de rechtspoot aan in gesprek met media in eigen land.

De vader van Murić zorgt voor rust, maar zet daarbij ook een hele duidelijke kanttekening. "Ik heb hem gekalmeerd en verteld dat hij geduld moet hebben voor de komende wedstrijden. We hebben geen haast, maar als Ajax geen vertrouwen in hem toont en hem weer bij Jong Ajax opstelt, dan zullen we dat niet accepteren." Als Ajax volgende week in Griekenland speelt, voelt dat als een moment van de waarheid voor Murić.

"Ik wacht totdat de selectie voor de uitwedstrijd in Griekenland bekend wordt en dan zal alles duidelijker worden." De Kroaat werd, na een zeer moeilijke onderhandelingen, in 2014 overgenomen vanuit de jeugd van Dinamo Zagreb. De club was het niet eens met de transfervrije status van de Kroaat en vroeg alsnog een compensatie, Ajax ging daar niet mee akkoord. Inmiddels speelde Murić 45 duels in de Jupiler League en twee in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner