30.07.2016 11:59

'Édison Flores verschijnt op Eredivisie-radar'

De Eredivisie krijgt komend seizoen mogelijk een nieuwe, exotische verrassing. Édison Flores, meervoudig international van Peru en creatieveling in dienst van Universitario de Deportes, wordt gelinkt aan topclubs in Nederland. Feyenoord wordt recentelijk genoemd, maar ook Ajax lijkt in de markt voor de 22-jarige aanvaller.

Édison Flores is geen onbekende naam in Nederland, al in 2012 werd de Peruviaan gelinkt aan een vertrek naar FC Groningen. Toentertijd was scout Henk Veldmate erg gecharmeerd van hem, de talentenkenner is nu in dienst van Ajax betrokken bij het bekijken van talentvolle spelers. Volgens het Algemeen Dagblad wil Feyenoord echter haar slag slaan in Peru, aangezien Édison Flores een goedkopere optie is dan Steven Berghuis.

De international van Nederland wil best via een verhuurperiode terugkeren naar Nederland, maar Feyenoord en werkgever Watford lijken er voorlopig niet uit te komen op het financiële vlak. Édison Flores hoeft naar alle waarschijnlijkheid nog geen twee miljoen euro op te leveren voor een definitieve transfer. Feyenoord heeft met Renato Tapia al een Peruviaan bij de selectie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner