30.07.2016 15:06

Sevilla trekt Arsenal-target Ben Yedder aan

Wissam Ben Yedder (l.) zoekt zijn trainer Pascal Dupraz op na een belangrijke treffer tegen Girondins Bordeaux. (12-03-2016)
Wissam Ben Yedder (l.) zoekt zijn trainer Pascal Dupraz op na een belangrijke treffer tegen Girondins Bordeaux. (12-03-2016)

Kévin Gameiro is slechts enkele uren vertrokken naar Atlético Madrid, maar Sevilla heeft de opvolger voor de spits al in huis. Wissam Ben Yedder komt over van Toulouse.

Via het digitale thuis van de Spaanse club werd zaterdagmiddag bekend gemaakt dat de aanvaller, onder voorbehoud van de medische keuring, de nieuwe spits van de Europa League-winnaar wordt. Er wordt voor Ben Yedder zo'n negen miljoen euro overgemaakt naar het Franse Toulouse.

Volgens de Spaanse media tekent de doelpuntenmachine een contract voor vijf seizoenen in de Primera Division. De 25-jarige Fransman scoorde afgelopen seizoen 23 keer in 41 duels voor Toulouse, wat zijn totaal op 71 treffers in 174 wedstrijden bracht. Ook Arsenal was geïnteresseerd in de rechtspoot, maar grijpt wederom mis in de jacht op een nieuwe spits.

Eerder op de dag werd ook de komst van aanvaller Luciano Vietto al afgerond door de Andalusiërs. Hij komt op huurbasis over van Atlético, met een optie tot koop van twintig miljoen euro. Deze constructie maakt deel uit van de transfer van Gameiro naar Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner