30.07.2016 20:33

Droste blij met speelminuten na blessureleed

Eljero Elia (l.) draait kort weg bij Wout Droste tijdens de doordeweekse competitiewedstrijd Heracles Almelo - Feyenoord. (20-04-2016)
Eljero Elia (l.) draait kort weg bij Wout Droste tijdens de doordeweekse competitiewedstrijd Heracles Almelo - Feyenoord. (20-04-2016)

Tijdens de 0-0 wedstrijd tegen Karabukspor, kon Heraclied Wout Droste weer minuten maken. De verdediger raakte drie weken geleden geblesseerd aan zijn enkel in de vriendschappelijke wedstrijd tegen PH Almelo. De mandekker was blij met zijn speelminuten.

Tegen de Turken speelde Droste het eerste uur, daarna werd hij vervangen door John Stegeman. "Het ging vandaag goed, ik heb geen klachten gehad. In de zestig minuten heb ik ook kunnen laten zien dat ik er conditioneel goed op stond. Ik zat ook lekker in mijn vel, dus voor mij was het heerlijk om weer een wedstrijd te spelen na drie weken. Het is goed om even weer wat wedstrijdritme op te doen."

''De laatste weken hebben we gekeken naar wat ik allemaal aankon", ging de verdediger verder in gesprek met Heracles TV. "Elke dag hebben gekeken of ik weer stapjes kon maken in het herstel. Conditioneel heb ik in die tijd zo veel mogelijk gedaan om de rest van de groep bij te benen. Dat is volgens mij goed gelukt."

"Ik heb op dit moment geen klachten en conditioneel voelt het allemaal goed", ging Droste tevreden verder, die hoopt voor het Europa League-duel met FC Arouca weer bij de selectie te zitten. "Naar donderdag toe zullen we zien wat de trainer beslist, maar voor mij was dit een goede wedstrijd waar ik een goed gevoel aan heb overgehouden. Of ik donderdag al bij de wedstrijdselectie kan zitten? Dat kan, ja. We gaan het zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner