30.07.2016 22:32

Strijdbare Kuyt: "Streven naar het maximale"

Dirk Kuyt is uitzinig van vreugde als ploeggenoot Michiel Kramer zijn voorzet in het doel kopt in de bekerfinale tegen FC Utrecht. (24-04-2016)
Dirk Kuyt is uitzinig van vreugde als ploeggenoot Michiel Kramer zijn voorzet in het doel kopt in de bekerfinale tegen FC Utrecht. (24-04-2016)

Dirk Kuyt staat aan de vooravond voor zijn eerste wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De aanvoerder van Feyenoord hoopt dat zijn ploeg in staat is om van PSV te winnen en het seizoen zodoende te beginnen met een prijs.

"Vorig seizoen hebben we in de beker laten zien dat we tot veel in staat zijn. In de competitie hebben we het tijdens één periode laten afweten", stelt de aanvoerder op de website van de Rotterdammers. "Dat willen we dit seizoen verbeteren. Het is positief dat veel jongens hebben bijgetekend, dat geeft rust. We zijn gefocust en hebben een goede voorbereiding gehad, waarin we behoorlijke prestaties hebben geleverd. Dat willen we vertalen naar zondag", gaat de aanvaller strijdbaar verder.

Kuyt weet dat het een zeer lastig karwei wordt. De aanvoerder heeft een hoge pet op van de naderende opponent. "PSV heeft vorig seizoen laten zien de terechte kampioen te zijn. Ze hebben een uitgebalanceerde ploeg, die bovendien redelijk intact is gebleven. Wij moeten laten zien dat we klaar zijn om de strijd met hen aan te gaan."

De spits van Feyenoord wil alles winnen, maar beseft dat winst in zowel de Eredivisie, als de KNVB-beker, de Europa League en de Johan Cruijff Schaal erg moeilijk wordt. "We streven naar het maximale. Hoe realistisch dat is geweest, zullen we later zien. Tijdens het WK 2014 zei Louis van Gaal ook dat we wereldkampioen gingen worden. Dat lukte nog bijna ook, terwijl vrijwel niemand dat verwachtte. Je moet dus nooit zeggen dat iets onhaalbaar of onrealistisch is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner