31.07.2016 17:11

Hansson keept bij Feyenoord, PSV met Schwaab

Daniel Schwaab loopt het veld op tijdens de Lichtstadderby tussen PSV en FC Eindhoven. (26-07-2016)
Daniel Schwaab loopt het veld op tijdens de Lichtstadderby tussen PSV en FC Eindhoven. (26-07-2016)

Het was lange tijd onduidelijk wie er bij Feyenoord op doel zou staan in de seizoensopening. Uiteindelijk heeft trainer Giovanni van Bronckhorst gekozen voor Pär Hansson. Bad Jones, de andere kandidaat voor de plek onder de lat, zit op de bank.

Jones leek bij Feyenoord de eerste keeper te gaan worden, totdat ook hij met een blessure te maken kreeg. Daar is hij inmiddels wel van hersteld, maar fit om aan de aftrap te beginnen is hij nog niet. Verder heeft Van Bronckhorst nog twee knopen door moeten hakken. Bij Feyenoord waren de linksback en spitspositie nog omringd met voorzichtige vraagtekens. Miquel Nelom en Nicolai Jørgensen zijn de namen voor die posities geworden, net zoals in de oefenwedstrijd tegen Valencia een week geleden.

Bij PSV krijgt Daniel Schwaab direct een basisplaats. De Duitse aanwinst neemt daar de plek over van de vertrokken Jeffrey Bruma. Voorin heeft trainer Philip Cocu gekozen voor Gastón Pereiro en Jürgen Locadia rondom Luuk de Jong. De grootste verrassing van PSV zit hem echter achterin, waar Joshua Brenet staat in plaats van Santiago Arias, die te laat terugkeerde uit Zuid-Amerika.

De wedstrijd is vanaf 18.00 uur hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner