01.08.2016 19:47

Groningen-aanwinst Memišević: "Goed in duels"

Samir Memišević is op de persdag gepresenteerd aan het publiek. De verdediger tekent een contract voor vier seizoenen. (01-08-2016)
Samir Memišević is op de persdag gepresenteerd aan het publiek. De verdediger tekent een contract voor vier seizoenen. (01-08-2016)

FC Groningen presenteerde zondagmiddag op de persdag een nieuwe speler: Samir Memišević. De verdediger komt over van Radnik Bijeljina. Memišević kreeg meteen de kans om zich aan de pers voor te stellen.

"Ik ben goed in de duels, heb een goede pass en kan aardig dribbelen. De mensen zeggen dat ik een stevige verdediger ben en ook in het ziekenhuis zeiden ze over mijn medische testen dat alles er fysiek erg goed uit zag", aldus de 22-jarige Memišević op de clubsite.

Memišević komt uit Bosnië-Herzegovina, waarvoor hij één interland speelde. Er was van meerdere clubs interesse in de verdediger, maar de keus viel op FC Groningen. "Een grote club met een mooie traditie. Ze hebben me vaak bekeken en daaruit spreekt vertrouwen. Ik kon naar de topclubs in eigen land en er was veel interesse van andere clubs, maar samen met mijn management denk ik dat Groningen de beste optie is."

"Ik weet dat de trainer zelf een goede centrale verdediger was, dus hij kan mij veel leren. De ambities van het club, het halen van Europees voetbal, zijn ook mijn ambities en ik hoop het team te kunnen helpen in het behalen van die doelstellingen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner