02.08.2016 11:17

Caenepeel ligt in de clinch met FC Eindhoven

Jinty Caenepeel baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel Almere City FC - FC Eindhoven (12-02-2016).
Jinty Caenepeel baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel Almere City FC - FC Eindhoven (12-02-2016).

Jinty Caenepeel speelde vorig seizoen een sterk seizoen in het shirt van FC Eindhoven, maar de Belgische aanvaller ligt nu in de clinch met FC Eindhoven. De Eindhovenaren blokkeerden een transfer naar het Engelse Barnsley.

"Eindhoven vraagt vijfhonderdduizend euro voor hem", aldus Laurens Melotte, zaakwaarnemer van Caenepeel, tegenover Voetbal International. "Een absurd bedrag natuurlijk voor een speler die op het hoogste niveau nog niets bewezen heeft. Ter vergelijking, voor Vincent Janssen betaalde AZ vierhonderdduizend euro. Is Caenepeel meer waard dan Janssen?"

"Wij hebben vorig seizoen met de toenmalige technisch directeur Hans Smulders goede afspraken gemaakt", vervolgt Melotte. "Smulders is nu werkzaam bij NAC, maar ik heb destijds niet met de persoon Smulders gesproken maar met iemand namens de club. Bij Eindhoven houden ze nu vast aan die vijfhonderdduizend euro. Er is sprake van een impasse."

Caenepeel heeft zich vorige week weer gemeld in Eindhoven, maar FC Eindhoven-trainer Ricardo Moniz was bijzonder kritisch op de Belg in de regionale media. "Ik viel steil achterover van die uitlatingen. Ik heb hem nog nooit ontmoet en ik vind het echt niet kunnen dat hij zegt dat hij niet op Jinty's aanwezigheid zit te wachten. Er is een complete vertrouwensbreuk ontstaan. Het is volgens mij wel duidelijk dat Jinty slachtoffer is van deze situatie. Dit is verre van ideaal, maar we moeten wel tot een oplossing komen."

"Er is ook Nederlandse interesse, maar dat bedrag is een obstakel. Wat moet hij kosten is nu de vraag? Jinty heeft een succesjaar bij Eindhoven gekend en hij is misschien wel een van de snelste spelers in Europa. Het Engelse voetbal lijkt uitermate geschikt voor hem. Het is afwachten nu. Er staat nog een maand op de teller. Ik kan me toch niet voorstellen dat Eindhoven voor het eind van deze maand niet beweegt. Dan kan het kapitaalvernietiging worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner