02.08.2016 22:29

Ajax is gewaarschuwd: "Karwei thuis afmaken"

Garry Rodrigues (r.) delft het onderspit in duel met Mateo Cassierra van Ajax. (26-07-2016)
Garry Rodrigues (r.) delft het onderspit in duel met Mateo Cassierra van Ajax. (26-07-2016)

Volgens Garry Rodrigues kunnen de spelers van Ajax een heksenketel verwachten tijdens de return in Thessaloniki. "De sfeer in ons stadion kom je in de Eredivisie nergens tegen", waarschuwt de Nederlandse buitenspeler van PAOK Saloniki.

De heenwedstrijd in de Amsterdam ArenA eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor er op voorhand nog niets beslist lijkt te zijn. Bij PAOK is het vertrouwen in een goed resultaat dan ook groot. Vooral ook de wedstrijd in het eigen stadion gespeeld wordt. "Het wordt een lekker potje hoor. Ons stadion is uitverkocht en dan is de sfeer geweldig. Het lawaai komt van alle tribunes, heel intens", laat de geboren Rotterdammer weten aan Voetbal International.

"Het ligt nog open, maar het is tot nu toe volgens plan verlopen voor ons. We hebben een mooie positie en kunnen het karwei nu thuis afmaken", vervolgt de 25-jarige Rodrigues. De international van Kaapverdië denkt dat het spelbeeld er in de return heel anders uit gaat zien. "Ze hadden vooral veel de bal, maar dat hadden wij wel verwacht en vonden we prima. We stonden goed, gaven weinig weg en hebben 1-1 gespeeld. Dat was het plan. Morgen denk ik dat wij de bal iets meer zullen hebben."

Rodrigues speelde nooit in de Eredivisie, maar brak door in de Jupiler League bij FC Dordrecht. Daarna stapte hij over naar Levski Sofia om vervolgens via het Spaanse Elche in 2015 bij PAOK terecht te komen. "Het is voor mij leuk om nu tegen Ajax te spelen, want mijn carrière is een apart verhaal. Toch heb ik niet het gevoel dat ik me extra moet bewijzen. Ik speel nu al een tijdje op niveau en ik weet wat ik kan. Dat hoef ik niet speciaal aan Nederland te laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner