03.08.2016 12:20

Sparta is geblesseerde spits langdurig kwijt

Joeri Schroyen (l.) wil de bal wegwerken, maar de lange Roland Bergkamp steekt daar letterlijk en figuurlijk een stokje voor. (18-03-2016)
Joeri Schroyen (l.) wil de bal wegwerken, maar de lange Roland Bergkamp steekt daar letterlijk en figuurlijk een stokje voor. (18-03-2016)

Sparta Rotterdam moet het voorlopig stellen zonder Roland Bergkamp. De spits heeft tijdens een oefenduel met NAC Breda een kruisbandblessure opgelopen en staat voor langere tijd aan de kant.

Bergkamp moest zondag in de oefenwedstrijd tegen NAC (2-2) vroegtijdig het veld verlaten. Uit een MRI-scan is gebleken dat de 25-jarige spits een kwetsuur aan zijn voorste kruisband heeft opgelopen, meldt de Rotterdamse club op de officiële website. De komende dagen wordt bekeken welke behandeling Bergkamp moet ondergaan. De spits staat in ieder geval een langdurig revalidatietraject te wachten.

De spits was vorig seizoen in de Jupiler League goed voor zes doelpunten in dertig competitiewedstrijden. Trainer Alex Pastoor treft het voorlopig nog niet met zijn aanvallers. Voor Thomas Verhaar is meespelen in de wedstrijd tegen Ajax nog altijd onzeker. De spits raakte onlangs geblesseerd aan zijn enkel tijdens een oefenwedstrijd tegen het Duitse Augsburg. Pastoor was na afloop niet te spreken over het harde spel van de tegenpartij. De verwachting is echter dat Verhaar snel weer aan zal sluiten bij de selectie van de Rotterdammers.

Pastoor kan in ieder geval geen beroep doen op David Mendes da Silva. De routinier is niet geheel wedstrijdfit en moet de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax missen. Mendes da Silva was al gestopt met voetballen, maar kwam terug op zijn eerdere besluit. Hij tekende een contract op amateurbasis bij Sparta en gaat bezig met een trainerscursus. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner