03.08.2016 15:00

Ajax neemt het woensdagavond in de derde voorronde van de Champions League op tegen PAOK Saloniki, de Griekse club stuurde woensdagmiddag een eerbetoon aan de onlangs overleden Johan Cruyff de wereld in.

In het fragment, dat ruim een minuut duurt, laat PAOK een aantal mooie momenten van Cruyff in het shirt van Ajax zien. Onder meer de strafschop van Cruyff en Jesper Olsen tegen Helmond Sport komt voorbij. Cruyff overleed op 24 maart in zijn woonplaats Barcelona, sindsdien werd de beste Nederlandse voetballer aller tijden door verschillende clubs en instanties geëerd.

Voor Ajax staat er woensdagavond een belangrijke wedstrijd op het programma. De Amsterdammers kwamen in eigen huis niet verder dan een gelijkspel (1-1), waardoor Ajax een overwinning nodig heeft in het Toumba stadion om de play-offronde te bereiken. Ook een hoger gelijkspel (2-2, etc.) is genoeg, terwijl 1-1 een verlenging zou betekenen. Als Ajax de volgende ronde weet te halen, dan speelt het aankomend seizoen in ieder geval zes wedstrijden in de Europa League.