03.08.2016 20:12

AS Roma huurt Fazio van Tottenham Hotspur

Met twee versterkingen op één dag is AS Roma weer een stuk dichter bij nieuw succes in het volgende seizoen gekomen. Nadat eerst Mohamed Salah definitief werd vastgelegd door de Romeinen, werd woensdagavond de huur van Federico Fazio bevestigd. De mandekker is afkomstig van Tottenham Hotspur.

AS Roma betaalt de Engelsen 1,2 miljoen euro voor de huur, maar heeft daarnaast de optie om Fazio aan het einde van de huurperiode, in de zomer van 2017, over te nemen. De club uit de hoofdstad van Italië moet daarbij wat sportieve doelen halen, maar als dit lukt, is een extra transfersom ter waarde van 3,2 miljoen euro nodig om Fazio definitief over te nemen van de Spurs.

De Argentijnse voetballer werd door Sevilla uit Zuid-Amerika weggeplukt en groeide langzaam maar zeker uit tot een gewaardeerde kracht in Spanje. In 2014 pikte Tottenham Hotspur de mandekker op, maar vanwege de concurrentie kwam de verdediger tot slechts twintig competitiewedstrijden in anderhalf jaar. Fazio keerde voor een half jaar terug naar Sevilla, op huurbasis, maar de terugkeer was niet bijster succesvol.

Wel pakte Fazio met zijn oud-werkgever de Europa League. Voor de Argentijn was het de tweede keer dat hij deze prijs won met Sevilla.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner