03.08.2016 21:13

Dubbele belangen voor PSV in CL-voorrondes

Davy Pröpper (l.) vecht een duel uit met Nemanja Gudelj (r.) van Ajax. Beide spelers voeren een mooie strijd op het middenveld in Eindhoven. (20-03-2016)
Davy Pröpper (l.) vecht een duel uit met Nemanja Gudelj (r.) van Ajax. Beide spelers voeren een mooie strijd op het middenveld in Eindhoven. (20-03-2016)

PSV kijkt met veel belangstelling naar de verrichtingen van Ajax, AS Monaco, Olympiakos en Shakhtar Donetsk in de voorrondes van de Champions League. Een uitschakeling van één van die ploegen betekent dat PSV een gunstigere loting voor de groepsfase kan verwachten.

De Eindhovenaren zijn als landskampioen verzekerd van het kampioenenbal, terwijl Ajax als nummer twee van de Eredivisie moet strijden in de voorrondes voor een plek in de groepsfase. Ditzelfde geldt voor AS Monaco, Olympiakos en Shakhtar Donetsk. De Fransen spelen tegen Fenerbahçe, Shakhtar neemt het op tegen BSC Young Boys en het Griekse Olympiakos werd gekoppeld aan Hapoel Be'er Sheva.

Mocht Ajax uitgeschakeld worden in de voorrondes, dan heeft de ploeg nog een kans op een plek in de Europa League. De tv-gelden voor de Champions League gaan dan echter naar PSV, als enige Nederlandse deelnemer. De club heeft dan een financiële bonus van ongeveer vier miljoen euro en schuift daarnaast van pot vier naar pot drie.

Ajax staat woensdagavond tegenover PAOK Saloniki en moet via een 1-1 gelijkspel in Amsterdam zien door te bekeren in Griekenland. De Amsterdammers kwamen al in de vierde minuut op achterstand.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner