04.08.2016 20:51

Europese droom Heracles over na sobere 0-0

Paul Gladon baalt nadat Arouca in de blessuretijd een tegendoelpunt scoort tijdens de kwalificatierondes voor de Europa League. (28-07-2016)
Paul Gladon baalt nadat Arouca in de blessuretijd een tegendoelpunt scoort tijdens de kwalificatierondes voor de Europa League. (28-07-2016)

Het is Heracles Almelo donderdag niet gelukt om door te gaan naar de play-offs van de Europa League. Nadat de ploeg van John Stegeman vorige week in eigen huis met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Arouca, was het 0-0 gelijkspel niet voldoende om in de kokers te gaan voor de loting.

Stegeman, die precies dezelfde elf namen het veld instuurde als in de heenwedstrijd in Almelo, knoopte zijn spelers van tevoren in de oren dat ze geduldig moesten blijven. Die geduldige instelling was duidelijk terug te zien op het veld, want Heracles had het in de beginfase een stuk lastiger met FC Arouca dan vorige week. Hoewel de Portugezen niet heel gevaarlijk werden, ontstonden er een aantal hachelijke momenten voor het doel van Bram Castro, met name na slordig balverlies van de ploeg zelf. Na bijna een half uur leek Heracles tegen een 1-0 achterstand aan te lopen, maar Zéquinha ramde van dichtbij hard over.

Na de rust kwam Heracles een stuk beter voor de dag. De Almeloërs moesten scoren en daar ging de ploeg nadrukkelijk naar op zoek. Brandley Kuwas, die voor de rest zeer matig speelde, nam de bal op de slof, maar zag doelman Rafael Bracalli de bal uit de kruising stompen. Niet veel later kreeg Jaroslav Navratil de bal op zijn hoofd, na een uitstekende voorzet van Robin Gosens, maar de Tsjech kopte vanuit kansrijke positie voor het doel van FC Arouca langs.

Na deze kansen bleef Heracles de aanval zoeken, maar de slordigheid van de eerste helft speelde de ploeg in de tweede helft ook parten. Een slotoffensief kwam er niet echt voor de Almelose ploeg, al had het bij een counter preciezer moeten zijn. Echter was aanvoerder Thomas Bruns egoïstisch in overtalsituatie en schoot hij onnauwkeurig hard van afstand, waardoor de bal hoog over het doel van Rafael Bracalli vloog. De Portugezen kregen in het restant nog kansen, met name doordat Heracles va-banque ging spelen. De thuisploeg verzilverde deze mogelijkheden niet maar had genoeg aan 0-0, waardoor de Europese droom van de Heraclieden uiteenspatte. De ploeg zal nog vaak terugdenken aan de heenwedstrijd, waar het kans-op-kans liet liggen om het tweeluik vroegtijdig te beslissen.

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner