04.08.2016 19:44

Roma haalt doelman Szczęsny opnieuw binnen

Wojciech Szczęsny geeft aanwijzingen tijdens het EK-duel tussen Polen en Noord-Ierland. (12-06-2016)
Wojciech Szczęsny geeft aanwijzingen tijdens het EK-duel tussen Polen en Noord-Ierland. (12-06-2016)

Wojciech Szczęsny komt komend seizoen opnieuw uit voor AS Roma. De Poolse doelman wordt voor één jaar gehuurd van Arsenal. De Italiaanse club heeft bovendien een optie tot koop afgedwongen.

Volgens Italiaanse media betaalt Roma één miljoen euro aan Arsenal voor de huur van Szczęsny. Mocht de clubleiding van de Romeinen de doelman definitief vast willen leggen, dan kan dat voor een bedrag van vijftien miljoen euro. "Ik ben erg blij dat ik na een goed seizoen de kans krijg van trainer Luciano Spalletti om terug te komen", laat Szczęsny weten op de website van Roma. "Ik hoop dat we ons komend seizoen kunnen verbeteren ten opzichte van vorig jaar."

Afgelopen seizoen speelde Szczęsny ook al voor AS Roma, waar hij tot 34 wedstrijden in de Serie A kwam. De 26-jarige keeper is afkomstige uit de jeugdopleiding van Arsenal en speelde tot nu toe 122 duels voor de Londenaren. Szczęsny moest na de komst van de ervaren Petr Čech genoegen nemen met een plaats op de bank.

Roma heeft ook voormalig Ajax-doelman Bogdan Lobont onder contract staan. De club van Kevin Strootman start de Italiaanse competitie met een thuiswedstrijd tegen Udinese. Die wedstrijd wordt op 20 augustus gespeeld.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner