05.08.2016 13:12

AZ in play-offs Europa League tegen Vojvodina

Het Servische Vojvodina is de laatste tegenstander van AZ die de weg naar de groepsfase van de Europa League kan versperren. Dat wees de loting uit die vrijdagmiddag om 13.00 uur plaatsvond in het Zwisterse Nyon. AZ start eerst met een uitwedstrijd.

In de reguliere competitie eindigde Vojvodina als nummer vijf in de competitie, waardoor de ploeg zich plaatste voor de kampioenspoule. Daarin speelden acht ploegen voor de titelwinst, maar daar kwam de opponent van AZ nooit in de buurt. Rode Ster Belgrado werd kampioen en achttien punten daarachter eindigde Vojvodina op de vierde plaats, welke recht gaf op het spelen van de voorrondes in de Europa League.

Bij de club uit Novi Sad staat voormalig-Ajacied Dejan Meleg onder contract. In januari van 2013 voegde de Servische buitenspeler zich bij de Amsterdammers nadat hij Vojvodina verliet, waar hij startte in de A-jeugd. Vervolgens speelde hij nog voor Jong Ajax en op huurbasis bij SC Cambuur, maar indruk maakte hij nooit. Zodoende keerde de linkspoot in januari van dit jaar weer terug bij de ploeg waar hij doorbrak in het professionele voetbal.

De Belgische ploegen KRC Genk en RSC Anderlecht spelen tegen respectievelijk Lokomotiva Zagreb en Slavia Praag en beginnen allebei met een uitwedstrijd. Robin van Persie en Gregory van der Wiel spelen met Fenerbahçe tegen het Zwitserse Grasshoppers Zürich. De Turken starten met een wedstrijd in eigen huis.

De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 18 en 25 augustus. De winnaars van de play-offduels voegen zich bij de zestien teams die al geplaatst zijn voor het hoofdtoernooi van de Europa League. De verliezers van de play-offs uit de Champions League worden daar ook aan toegevoegd.

Bekijk hier de volledige loting en het speelschema.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner