05.08.2016 15:47

Van den Brom weet weinig van Servische ploeg

AZ Alkmaar-trainer John van den Brom kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het oefenduel AZ - Fleetwood Town (20-07-2016).
AZ Alkmaar-trainer John van den Brom kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het oefenduel AZ - Fleetwood Town (20-07-2016).

John van den Brom zag vrijdagmiddag Vojvodina uit de kokers rollen als tegenstander in de play-offs van de Europa League. De Servische opponent is een onbekende naam voor de Nederlandse trainer en dus moet de club op zoek naar informatie.

Toch wil Van den Brom vooral de aandacht leggen op het spel tegen de Serviërs. Het is de laatste ronde voor de groepsfase en die willen we graag halen. We moeten naar onszelf kijken, dat blijf ik steeds zeggen. Het is wel een voordeel dat we eerst uit spelen", vertelt de oefenmeester op de website van de Alkmaarse club.

Wat de sterke punten zijn van de club uit Novi Sad, is Van den Brom dan ook niet bekend. "De naam zegt me zeker iets. Je kunt tegenwoordig heel snel wat informatie pakken", weet de trainer. Bij Vojvodina staat oud-Ajacied onder contract. De aanvaller speelde tevens voor SC Cambuur, maar bij beide ploegen slaagde de vleugelspits niet.

Eerst moet Van den Brom zorgen dat de openingswedstrijd van de Eredivisie gewonnen wordt. Dat moet zondagmiddag gebeuren tegen sc Heerenveen. "Het is een voordeel dat we thuis spelen, dan kunnen we ons voor het eerst dit seizoen echt tonen in een vol stadion. Op het eerste halfuur na hebben we gisteren prima gespeeld. Het is afwachten hoe Heerenveen voor de dag komt. Zij hebben een nieuwe trainer (Jurgen Streppel, red.) en dat zorgt altijd voor veranderingen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner