06.08.2016 14:52

AZ laat Hupperts naar België vertrekken

Guus Hupperts juicht nadat hij namens AZ de 3-0 heeft gemaakt tegen FC Twente. (04-10-2015)
Guus Hupperts juicht nadat hij namens AZ de 3-0 heeft gemaakt tegen FC Twente. (04-10-2015)

Guus Hupperts speelt niet langer voor AZ. De vleugelaanvaller vertrekt naar Sporting Lokeren en tekent in België een contract voor vier seizoenen.

Hupperts had dit seizoen weinig kans op speeltijd onder John van den Brom bij de Alkmaarders. De aanvaller stond sinds de zomer van 2014 onder contract bij AZ, dat hem overnam van Roda JC Kerkrade. Hupperts wist in Alkmaar nooit een basisplaats te veroveren en werd vorig seizoen op huurbasis gestald bij Willem II. De clubleiding van AZ liet hem deze zomer weten mee te zullen werken aan een definitief vertrek.

De vleugelaanvaller was afgelopen seizoen goed voor 26 wedstrijden in de Eredivisie: hij speelde in de eerste seizoenshelft dertien duels voor AZ en na de winterstop hetzelfde aantal voor Willem II. Voor de Tilburgers was Hupperts goed voor één doelpunt. De aanvaller speelt de komende vier seizoenen bij Lokeren, dat afgelopen jaar als elfde eindigde in de Eerste Klasse. AZ laat op de eigen clubwebsite weten geen mededelingen te willen doen over de ontvangen transfersom. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner